Sobre nosaltres

Gargots és una revista literària que té com a objectius promocionar i fer visibles els nous joves escriptors del País Valencià. Està organitzada en distintes seccions, que no deixem d'ampliar. Entre elles trobem:

 • A propòsit de l’autor: un especialista fa una breu introducció sobre l’autor homenatjat.
 • Secció d’entrevistes: conversem amb escriptors consagrats i novells, a més d'editors o crítics que ens aporten la seua visió sobre el panorama actual.
 • Secció d’ortografia: fitxa d’Ortografia, proporcionada per la pàgina À l’ortografia, recursos lingüístics.
 • Curiositat literària: mostra d’alguna curiositat sobre l’autor homenatjat.
 • Secció de creació: publicació d’escrits breus de creació literària en tots els àmbits i de tema lliure: narrativa, poesia, teatre, assaig i còmic.
 • Passejar entre llibres: ressenyes, rutes literàries o reportatges sobre llibreries destacades. 
 • Gargot de l’editor: temàtica lliure, dirigida cada número per un membre diferent del consell editorial.
Gargots Revista Literària està editada per Gargots Associació Cultural

1 comentari:

 1. Bon dia, companys:
  només volia comentar-vos una apreciació respecte a la definició de la revista "Gargots" com a Revista Literària dels "Joves" Escriptors del País Valencià.
  En efecte, m'ha sorprés que escrigueu "joves" i no "jóvens", sent aquesta darrera la genuïna i correcta. És ben cert que el senyor Fabra es negà, malgrat les reiterades peticions de valencians i mallorquins, una excepció a la regla del plural en mots acabats en "e". Es negà, com confessà, per seguir el costum més acostat a la parla barcelonina que era la que ell parlava. No obstant això, sempre reconegué i recomanà a valencians sobretot que no abandonàrem mai "jóvens", com també ho han reconegut Coromines i molts altres lingüistes i romanistes.
  Acabe. No per usar les formes orientals l'escriptura és més perfecta o correcta. A voltes, com ha passat en manta ocasions, la normativa no és correcta i cal reivindicar les genuïnes, més encara les pròpies valencianes ("hòmens" i no "homes").
  Això és tot.
  Gràcies per la vostra amabilitat, companys.
  Una abraçada.
  Antoni Zaragozà

  ResponElimina