dilluns, 18 de maig del 2020

16é Gargot Jesús Moncada

Aquest número de Gargots Revista Literària està dedicat al narrador de Mequinensa Jesús Moncada, autor insòlit i excepcional de la nostra literatura i compta, començant per la portada, amb nombroses pintures, dibuixos i fotografies d'ell mateix, cedits molt amablement pels seus hereus, als qual estem molt agraïts.

Per a saber més d'aquest escriptor, podeu llegir l'editorial i la curiositat literària que us hem preparat i visitar el seu territori literari, la Franja d'Aragó, a través de l'article del filòleg favarol Robert Albiac o de la ruta literària que ens traça la gargotaire Maria Saiz.

El 16é Gargot també inclou una entrevista de Xavi Hernàndez a l'escriptor valencià-austrohongarés de moda, Joan Benesiu, Premi Ciutat de Barcelona per la seua última novel·la Serem Atlàntida, nominada també recentment al Premi de Literatura de la Unió Europea.

Conté, com no podia ser d'una altra manera, una selecció de textos de joves escriptors: els poemes de Joaquim Cano, d'Esther Climent Gosp i de Joan Deusa; els relats d'Ainoa Asencio, d'Alba Nogueras, d'Eva Romero i de Pau TB; un assaig de Joan Belló, i un teatre breu de Laura Sellés. 

Comptem també amb un relat de l'escriptor guatemalenc i Premi Nacional de les Lletres Eduardo Halfon, traduït per primera vegada al català de la mà del gargotaire Marc Senabre; amb un homenatge molt especial que Esther Climent fa a la literatura de Jesús Moncada, i, com sempre, amb la secció d'à l'ortografia.

Tot això il·lustrat pel genial i fidel equip d'il·lustració de la revista format per Mar Anglés Sancho, Glòria Benet, Jose Miguel Gosp, Glòria Luzzy, Lluna Llunera, Carolina Mas Faus, Laura Mars, Paula Montaner, Erni Navarro i Alveola Peters, i maquetat per J. Hernández.

La crisi que estem vivint ens impedeix publicar el número en paper i fer presentacions però prometem fer-ho més endavant. De moment, podeu llegir i descarregar gratuïtament la revista en els següents enllaços:

Esperem que alleuge un poc el vostre confinament.
Compartiu i comenteu amb l'etiqueta #16éGargot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada